Hakan Şükür'ün hayatı, biyografisi ve resimleri - Biyografi , Biyografiler , Ünlü kişiler ve hayatları

Hakan Şükür

Hakan şükür, 1 Eylül 1971 tarihinde Sakarya da doğdu. Futbol hayatına, 1987 yılında, doğum yeri olan Sakarya da başladı. 1990 senesine kadar Sakaryaspor da forma giyen şükür, buradan ayrılmasının ardından 2 sene formasını taşıyacağı 1. Lig takımlarından Bursaspor a geldi.

Hakan şükür için dönüm noktası 1992 yılında Galatasaray a transferiydi. Galatasaray da bir çok başarı yaşayan ünlü futbolcu, Temmuz 1995 te İtalya nın Torino takımına transfer oldu. Torino da istediğini bulamayan şükür, 4 ay kaldığı İtalyan klübünden ayrıldı ve 1995 in Ekim ayında Galatasaray a döndü. 1998 yılında FIFA tarafından dünyanın en iyi golcüsü seçildi.

Takvimler 2000 i gösterdiğinde, Galatasaray da UEFA Kupası nı kaldırdı. Gene bir Temmuz ayında, bir çok diğer Galatasaray lı futbolcu gibi şükür ün de Galatasaray ın yolları ayrıldı. Hakan şükür bir başka İtalyan takımı Inter Milan a transfer olmuştu.

2002 yılında İnter Milan dan kiralık olarak AC Parma takımına gitti. 1 seneden kısa bir süre Parma forması giyen Hakan şükür, bu formayla İtalya Kupası nı kazanmanın sevincini yaşadı.

Aynı sene Türk Milli Futbol Takımı nın dünya üçüncüsü olacağı "Dünya Kupası"nda Güney Kore Milli Takımına karşı 9. saniyede attığı gol ile "Dünya kupaları tarihinin en erken golü"ne imza attı.

2002 - 2003 sezonunda Blackburn Rovers takımında forma giydi. 2003 yılında tekrar Galatasaray a dönen şükür, halen Galatasaray SK da forma giyiyor.

İlişkili Aramalar : Hakan Şükür Biyografisi, Hakan Şükür Resimleri, Hakan Şükür Kimdir ?, Hakan Şükür Hayatı, Hakan Şükür Fotoğrafları, Hakan Şükür Yaşamı

"Yukarıdaki biyografi Hakan Şükür biyografisidir. Aynı zamanda Hakan Şükür hayatı kısa olarak anlatılmıştır. Ayrıca şimdilik pek fazla olmasa da Hakan Şükür resimleri'de bulunmaktadır. Dikkat : Hakan Şükür yaşamı ile ilgili yazılanların doğruluğu kesin değildir. Başka kaynaklardan alınan bilgiler aracılığı ile sorduğunuz "Hakan Şükür kimdir ?" sorusuna cevap vermeye çalışmış bulunmaktayız."

This entry was posted on 21 Nisan 2009 Salı at 21:23 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 yorum

Yorum Gönder

Reklamlar